tisdag 14 februari 2017

Äntligen!

Jag gjorde det. Jag fick klart nya manusversionen i tid och har just skickat in den till lektören. Jag är så trött att jag inte ens orkar vara nervös.

Ser fram emot en helt manusfri vecka nu!

14 kommentarer:

Annika sa...

Bra jobbat, och så spännande med lektörsläsning!

Marie: Mitt skrivliv sa...

Härligt! Bra jobbat! Så himla spännande att ha utlåtandet att se fram emot, stort steg på vägen,

Bara hittepå sa...

Tack snälla du! Ja, det ska bli spännande! Jag känner verkligen att jag kommit så långt jag kan på egen hand och att det här är helt rätt tidpunkt för att få kommentarer.

Bara hittepå sa...

Tack ska du ha! Alltså det är ett riktigt stort steg för mig. :) Just nu vill jag inte tänka på mitt manus alls, så det är tur att läsningen tar några dagar… Men sedan ska det bli intressant/spännande/panikartat att få ta del av lektörens synpunkter och börja tänka på nästa fas i skrivprojektet.

Skriviver sa...

Whoho!! Vad härligt! Superbra jobbat :) Jag förstår verkligen att du behöver en ordentlig paus, efter din intensiva skrivfas. Och det är ju en del av det underbara med att lämna text för respons: det uppstår en så skön naturlig paus. Hoppas du kan vila och läsa och bara njuta medan du väntar. Ska bli jätteroligt att höra om utlåtandet sedan!

Elin Säfström sa...

Jättebra med paus - man FÅR faktiskt ta en sådan även under pågående skrivprocess, men visst faller det sig naturligt medan man väntar på respons. Själv satt jag hela julen och bet sönder naglarna medan jag väntade på att få se ifall förlaget ville ha mitt senaste manus eller om det skulle bli ett "tack, men nej tack", men det var ändå skönt att slippa manuset ett tag.

Och, som jag tjatar om hela tiden, även om responsen från lektören blir jobbig (inte vet jag, du kanske redan har skrivit någonting perfekt - bara att gratulera i så fall) så är det en förutsättning för att någonsin komma vidare.

Helena sa...

Vad spännande, tack för att du delar med dig! Har själv aldrig "unnat" mig att skicka något till lektör men ska nog också prova det någon gång framöver. Men hur väljer man en? Får man fråga hur många sidor manuset är på?

Bara hittepå sa...

Tack! Ja, de sista dagarna var helt galna (en av de få fördelarna med att pojkvännen och jag bor i olika länder är att jag kunde ägna fyra timmar åt den sista finslipningen trots att det var Alla hjärtans dag), så det finns noll ork till att skriva. Däremot unnar jag mig att gå runt och tänka på vad jag vill skriva efter att det här projektet är klart. Inte på något målinriktat sätt alls, utan bara för att det är trevligt.

Bara hittepå sa...

Ja, pauserna. Jag tycker jag har varit rätt bra med att ta någon enstaka dag här och där, men det är ändå skillnad att kunna lägga skrivandet åt sidan helt ett tag. Och så mycket tid som frigörs! Jag vet liksom inte vad jag ska ta mig till med all extratid som plötsligt dykt upp i mitt liv, haha.

För övrigt tycker jag inte alls att du tjatar. Det är skönt att bli påmind om att det går åt rätt håll och att de där kommentarerna jag nu går och börjar bli nervös över är ett viktigt steg i rätt riktning.

Ser fram emot din del två! :)

Bara hittepå sa...

Ja, jag tänker också på det som att unna mig. En present till mig själv som tack för hårt arbete. :) Och faktiskt inte ens så dyr om man slår ut kostnaden per månad. Jag menar, om jag hade ett annat intresse jag ägnade så här mycket tid skulle jag inte tycka att det var så extremt att lägga till exempel 200 kr per månad. Det blir ju ett lektörsutlåtande kanske vartannat år. (Och mitt barnmanus är dessutom kort - bara 27000 ord - så det blir billigare).

Jag har ju inte fått tillbaka utlåtandet ännu, så jag vet inte om mitt sätt att välja var bra eller dåligt, men jag läste på olika lektörers hemsidor och letade efter blogginlägg av andra som fått sina manus lektörslästa tills jag fick fram ett namn som kändes rätt. Informationsinhämtning följt av magkänsla, alltså. :)

Anonym sa...

Vad spännande tänker jag som aldrig testat lektör. Jag har gjort några försök att fundera på vem det skulle vara men inget helhjärtat än. Njut av din skrivfrihet nu :)

Bara hittepå sa...

Behovet är kanske inte lika stort för dig som verkar få så bra handledning som del av din utbildning. :) Om jag hade bott i Sverige hade jag åtminstone anmält mig till någon kvällskurs i skrivande, men nu gjorde jag så här istället.

Eva Karlsson sa...

Du blev klar och du skickade iväg. Vad roligt. Ser fram emot att läsa om lektörens kommentarer. Jag hoppas i alla fall att du delar med dig litegrann :-)

Bara hittepå sa...

Ja! Det gjorde jag! Jag är fortfarande otroligt stolt över mig själv. :) Sedan finns det många även-om efter den stoltheten: även om det brister på sina ställen, även om jag försökt få med för mycket ibland, även om det är så mycket kortare än de epos alla andra skriver... Men jag är nöjd ändå. :) Självklart kommer jag skriva om utlåtandet här sedan, med reservationen att jag eventuellt behöver några dagar för att pussla ihop mitt krossade ego när det väl kommer.