söndag 5 juli 2015

Att inreda en skrivlya

Puh, puh, puh. Kombinationen centraleuropeisk värmebölja och  flyttförberedelser har inte varit så gynnsam för vare sig skrivande eller bloggande…

Den här flytten är inte mitt eget val (flyttar p.g.a. jobbet), men en jättebra sak som den för med sig är att jag kommer få mer plats på nya stället. Så mycket plats att jag får ett separat arbetsrum! I min nuvarande lägenhet har jag inte rum för ett riktigt skrivbord ens (skriver detta från köksbordet), men nu kommer jag till och med kunna stänga om mig. Känns ofattbart lyxigt.

Nu funderar jag därför på bästa sättet att inreda mitt lilla skrivkrypin för maximal effekt. Skrivbord och stol så klart, men sedan? Jag vill inte ha för mycket saker som distraherar, men en inspirerande bild på väggen vore på sin plats. Och ett separat tangentbord till min bärbara dator för hållningens skull.

Vad underlättar ert skrivande?

8 kommentarer:

Eva Karlsson sa...

Att jag lätt skulle hitta i alla mina anteckningsblock skulle underlätta. Mitt system är något rörigt ... Nu under ett år har jag suttit i köket och författat. Bakom mig har jag sedan någon månad tillbaka fått en bokhylla som inte är särskilt djup, bara pocketböcker få plats, men ger mig inspiration bara av att stå där.
Det ska bli spännande att se hur du inreder din skrivlya.

Skriviver sa...

Jag sitter också vid köksbordet och skriver för det mesta (när jag inte ligger i sängen), men jag drömmer förstås om en egen skrivarlya och där ingår en liten bokhylla (som jag ska ställa alla böcker jag får särskild inspiration från i), en skön fåtölj med tillhörande fotpall (där jag ska kunna ta små vilo/tanke/läse-pauser) och förstås ett ordentligt skrivbord med ergonomisk stol. Skulle också kunna tänka mig ett fönster med trevlig utsikt, men det är inte lika nödvändigt som det andra. Hehe, får se om det någonsin blir verklighet.

Lyx att du äntligen har plats, och lycka till med inredningen!

Bara hittepå sa...

Jag trodde inte att jag hade riktigt så många anteckningsböcker som det visat sig att jag hade nu när jag städar ut mina skrymslen. :) Har inte heller någon bra lösning på det problemet, annat än att skriva på dator, men det händer något med kreativiteten när jag skriver för hand, som jag inte heller vill gå miste om.

Tror inte jag får plats med en hel bokhylla, men kanske en enkelt hyllplan på väggen med speciellt utvalda böcker… Bra idé.

Bara hittepå sa...

Tanken på att min skrivrumsdröm nu faktiskt går i uppfyllelse är det enda som gör att jag håller modet uppe idag. Har just kämpat mig igenom tjugo paragrafer tysk lagtext för att klara upp en detalj kring flytten. Det finns roligare helgläsning. :)

Skriviver sa...

Oj, låter otroligt jobbigt :( Hoppas att det ger utdelning i alla fall, och att det blir semester snart så att du kan läsa vad du vill!

Christina sa...

Låter härligt att få inreda sin skrivarlya :) Lycka till! Nu ska jag kika vidare här inne, detta är mitt första besök.

Ha det fint! Och titta gärna in på min sida :)
Christina

Bara hittepå sa...

Jo, det var lite segt, men lyckligtvis löste det hela sig ganska bra så det var värt besväret. Men apropå att läsa vad man vill... Jag tror det får bli ett inlägg om det faktiskt. :)

Bara hittepå sa...

Du är hjärtligt välkommen. :)