måndag 25 maj 2015

Daniel Kehlmann intervjuad i Babel

Tack vare ett tips från Eva (tack, tack!) hittade jag fram till en intervju med ständige Bara hittepå-favoriten Daniel Kehlmann i Babel. 

Detta var första tv-intervjun jag såg med honom och det är ju alltid lite nervöst att se en författare "på riktigt" – tänk om den verkliga personen inte passar med den bild som målats upp i huvudet? Nå, nu tyckte jag att Kehlmann verkade sympatisk och han sade också en hel del tänkvärt om att ta sig själv på allvar, så där kunde jag andas ut. Inslaget var motiverat av att nya romanen F släpps på svenska i år. Jag har inte läst den ännu, men den handlar om en man som överger sin familj för att bli författare och hur detta påverkar hans tre söner. Det låter som en klassisk Kehlmann med identitetskriser och lågmäld humor.

Men nä, nu ska jag ta mig själv och mitt skapande på allvar (dock utan att överge nära och kära) ett litet tag och se om jag kan få ur mig några fler ord ikväll.

Intervjun går att se på SVT Play till och med den 30 juni (avsnitt 11, inslaget börjar efter ca 17 minuter).

4 kommentarer:

Eva Karlsson sa...

Nu har även jag sett avsnittet med Kehlmann. Sympatisk författare! Inte för att det ska spela roll men lite gör det, och boken F vill jag läsa ännu mer nu.

Bara hittepå sa...

Jo men precis, lite påverkad blir man ju. Det finns ett par författare jag inte läst eftersom de verkar så dryga. Kanske återkommer till dem om några år när de inte är i rampljuset längre, för just nu står de bara i vägen för texten känner jag. Och omvänt också – t.ex. läste jag John Green enbart p.g.a. att jag verkligen gillar youtube-kanalen vlogbrothers som han driver ihop med sin bror.

Hanneles bokparadis sa...

jo, det finns några jag vill inte läsa...

Bara hittepå sa...

Tur att vi är vuxna och får välja själva. :) Det finns ju otroligt många böcker att välja mellan ändå, så vad är vitsen med att läsa en författare man inte känner sig lockad av.