onsdag 20 september 2017

Mitt nya manus

Eller manus och manus. Nu ska jag inte överdriva här, men en ny skrividé håller jag i varje fall på att utveckla under lediga stunder. Och det är så kul!

Som jag skrev i förra inlägget vill jag inte sätta igång med något stort, seriöst projekt alldeles precis just nu. Även om jag gillar att pusha mig själv och har en hög arbetskapacitet, har det blivit lite väl mycket den här sommaren med flytten och så vidare. Hjärnan känns hängig helt enkelt.

Men vilken tur då att jag bara härom veckan fick en idé till ett nytt barnmanus. Den bara damp ner och efter några dagar hade jag de grundläggande dragen tydliga för mig. Det jag gör nu är att småskriva mig fram till ett utförligare synopsis. Ibland flödesskriver jag någon scen, ibland skriver jag ner frågor till mig själv som jag behöver klura ut svaren på. Det hela är rätt avslappnat.

Om slutresultatet blir bra nog att en dag skicka till förlag vet jag inte. Det känns inte heller så viktigt i nuläget. Jag håller igång skrivandet lite lagom och har det trevligt. Det räcker för mig.

13 kommentarer:

Eva sa...

Vad härligt det låter! Det är ju precis så som skrivandet är som bäst. Att bara hitta på (som du heter :-) ) utan deadlinestress och prestige.
När man läser om publicerade författare hör man ibland att de saknar just den där nyfikenheten och rena glädjen, "det här måste bli bra"-känslan har tagit över.
Heja, skriv på och njut.

Unknown sa...

Vad roligt att kunna ta vara på den känslan och kunn skriva på din nya idé. :) Jag längtar verkligen efter att skriva något nytt och när jag läser ditt inlägg är det med ett leende. Känner så väl igen mig i hur det kan vara.

Elin Säfström sa...

Du det låter inte alls dumt det där. Vad kul med idéer som dimper ned i hängiga hjärnor!

Marie: Mitt skrivliv sa...

Skönt att avslappnat få utveckla en idé, det låter mycket trevligt. Älskar idéer som dyker upp och fastnar så där! :)

Annika sa...

Så härligt det låter med ditt avslappnade skrivande! Jätteinspirerande att läsa :)

Bara hittepå sa...

Det är verkligen härligt. En liten semester för hjärnan så där. Jag tänker mig att jag vill ta det här projektet till stadiet där jag har ett miniutkast med handlingen och de viktigaste karaktärerna. Det känns överkomligt och fullkomligt icke-stressande, absolut ingen deadlinekänsla. Jag vill bara utforska idén och få ner den på papper i lagom takt.

Bara hittepå sa...

Det är ju något speciellt med ett helt nytt projekt, som kan utveckla sig i precis vilken riktning som helst. Jag har några äldre projekt som skulle behöva lite uppmärksamhet de också, men just nu var det inte rätt tid att skriva mer seriöst kände jag.

Och om jag förstått det hela rätt håller du väl själv på att avsluta ett stort projekt, så det blir nog möjlighet för dig också att skriva nytt ganska snart?

Bara hittepå sa...

Ibland händer det faktiskt! Även i en hjärna nära mig! :D Som sagt, jag vet inte alls om det här kommer att bli något över huvud taget, men det är en riktig myspysidé som passar perfekt att ha som tillflyktsort när det blir för stressigt på andra håll.

Bara hittepå sa...

Ja, den riktigt bad om att få bli skriven – och när det då dessutom passar perfekt med min övriga livssituation kändes valet enkelt. Snällt och mysigt blir ledorden den närmaste månaden.

Bara hittepå sa...

Det känns verkligen som att det är exakt detta jag behöver just nu. Att skriva enligt ett strikt schema har varit bra för mig, och det har lektörsläsningen osv också varit, inget snack om saken. Men just nu njuter jag av att inte tvinga mig till något alls. Jag funderar på berättelsen när jag har tid över och när jag kommit på någon ny vändning skriver jag ner den.

Unknown sa...

Jo, nog skulle jag kunna skriva nytt. Eller så tar jag mig an fortsättningen eftersom det är del ett som snart är klar. Tänker två delar. Men nog hade det varit roligt att få skriva något helt annat. :)

Bara hittepå sa...

Äsch, trodde jag hade svarat på detta, men den kommentaren kom visst bort i hanteringen.

Känns som ett val där du bara kan vinna. :) Både roligt att skriva helt nytt och att få borra ner sig mer i en känd värld där allt redan finns på plats.

Håller tummarna för dig och ditt inskickade manus. :)

Skriviver sa...

Låter som helt rätt sak att göra! Så kul att dit skrivande flyter på så här, avslappnat och ändå hela tiden igång. Hoppas att jag också kommer dit snart ;)