lördag 10 september 2016

Jag har blivit med ljudbok

Det har varit svårt att hinna med bloggen på sistone. Skrivandet har första prioritet och suger upp den lilla tid jag har hemma. Det kommer nämligen att bli så att jag flyttar till Danmark nästa sommar (SÅ roligt på SÅ många plan) och det är helt enkelt en hel del på jobbet som ska hinnas klart innan dess samtidigt som jag börjar planera för framtiden. Det rullar på bra, men något måste ändå ge vika och därför får det bli halvfart i bloggvärlden ett tag framöver.

Nu har jag därför följande “problem”:
1. Behöver lättsam underhållning för att koppla bort jobbet ibland.
2. Måste lära mig danska.
3. Vill studera fler böcker för barn och ungdomar för att växa i mitt skrivande.

Den fantastiska lösningen som slog mig häromdagen: Barnböcker från danska Storytel!

Hittills har jag lyssnat på en enda bok, men det går faktiskt över förväntan att förstå vad som sägs. Uppläsaren artikulerar definitivt tydligare än danskar i min närhet, haha.

Boken jag valde var Peter Plys og hans venner, dvs Nalle Puh. Och alltså, jisses, så bra den är. Karaktärerna blir tydliga med små medel och jag gillar också hur de är lite självupptagna ibland, men samtidigt mycket generösa. Även efter att nostalgin är borträknad är det helt fantastiska små historier Milne skrev ihop.

4 kommentarer:

Eva Karlsson sa...

Men vad roligt att du ska flytta till Danmark och vilken bra idé att prenumerera på danska Storytel nu när du vill lära dig språket ännu bättre och samtidigt kunna studera fler böcker.
Kommer det att bli huvudstaden eller någon mindre stad eller by som blir din nya hemmaort?
Visst skulle jag vilja att du bloggade oftare men så är det, skrivandet är viktigare. Men jag hoppas att du inte slutar helt i alla fall :-)

Bara hittepå sa...

Tack Eva, ditt stöd betyder mycket för mig. :) Och det var ju tack vare dig som jag kollade upp svenska Storytel, vilket så klart fanns med i bakhuvudet nu när jag bestämde mig för detta. :)

Det blir hovedstaden. Tror det kommer bli bra när allt väl fallit på plats! Måste fundera ordentligt över vad jag vill göra där bara. Jobba eller studera och i vilket land. Sverige ligger ju så nära. Jag tänker att när det nu kommer en sådan här utmärkt chans att göra något nytt så vill jag verkligen utnyttja den och inte bara harva vidare i samma gamla som förut.

Och självklart kommer jag fortsätta att blogga. Har redan flera inlägg jag vill skriva när jag får tid. Men det är ju just det där med tid. Jag klarar inte av fler deadlines och måsten just nu, så det får bli när det blir.

MissMagic sa...

Åh vad spännande med flytten! :) Hoppas allt går bra!
Jag vill så gärna själv läsa Nalle Puh . Det känns verkligen som de är så mysiga och härliga :)

Bara hittepå sa...

Ja, läs! :) Berättelserna är som att få en kram, man blir helt harmonisk.

Och tack! :) Jag ser otroligt mycket fram emot flytten, även om den fortfarande ligger rätt långt fram i tiden. Men det innebär ju å andra sidan att jag just nu har möjlighet att fokusera på det som är bra med min nuvarande situation och göra allt sådant som jag funderat på men som bara inte blivit av.