söndag 16 november 2014

Eko… ko… ko…

Jamen här har det inte hänt mycket på sistone. Det körde ihop sig helt enkelt. Knappt läst någonting den senaste månaden och skrivit ännu mindre. För mig hänger det där ihop, tror jag. Både läsande och skrivande kräver ett visst mått av inre ro och dessutom rutiner. Lite som att träna, när jag tänker efter (ett annat område som blivit satt på undantag på sistone). Ni vet när man är inne i en bra period och vaknar upp en lördagmorgon och bara längtar efter att få springa en runda. När jag har en bra skrivrutin känner jag i hela kroppen att jag måste få en skrivstund varje dag.

Så vad göra nu när allt känns lite håglöst så här i november. Först och främst, imorgon bitti blir det en snabbtur i parken här intill. Inget långt, kanske en kvart eller så, bara för att komma igång. Och i samma anda har jag ett pytteprojekt jag vill skriva klart de närmsta dagarna. En liten saga jag ska ge bort till en kompis som snart flyttar långt, långt bort. Ingen press, bara lite småpyssel. En det-är-tanken-som-räknas-present. Så får det bli, snällt och lagom.

2 kommentarer:

Skriviver sa...

Sådär är det ju ibland, att allting bara kör ihop sig. Då är det bäst att göra som du verkar göra, ta det med ro och göra lite i taget, mest för skojs skull. En liten saga låter som ett perfekt projekt så här i november. Lycka till med den!

/Linda

Bara hittepå sa...

Tack ska du ha! Det löper på ganska bra, faktiskt. 10 poäng av 10 i kategorierna tedrickande och mysfaktor.